Engelli Sağlık Kurulu Raporu Nasıl Alınır?
01 Kasım 2022

TURHAL DEVLET HASTANESİ ENGELLİ SAĞLIK KURULU RAPORU NASIL ALINIR?

1. Engelli sağlık kurulu raporu almak için öncelikle MHRS (Alo 182 ve MHRS Mobil) üzerinden randevu alınması gerekmektedir.
2. Randevu tarihinde Sağlık Kurulu biriminde rapor için başvuru yapan hasta, kullanım amacına yönelik hazırlanan özel dilekçe formunu doldurmalıdır.
3. Kurum üzerinden başvuru yapmak isteyen vatandaşlar gerekli kurumun evrağını rapor birimine teslim etmelidir.
4. Sağlık Kurulu Raporu almak için hastaneye gelirken rahatsızlığı ile ilgili görmüş olduğu tedavileri hakkında tüm belgelerini getirmesi doktorlara ve rapor birimine bu belgeleri sunması gerekmektedir.
5. Kayıt için rapor birimine gelen hastalar kimlikleri ile başvuru yapmaları zorunlu olup rapor için gerekli olan fotoğraf hastanemizdeki mevcut program tarafından çekilmektedir.
6. Kurum ve özel dilekçe ile başvuru yapan hastaların kurul için yedi doktora kaydı yapılır.
7. Hastanın rahatsızlığı ile ilgili başka bir uzman doktor gerektiği durumda gerekli doktorun kaydı için tekrar rapor biriminden kayıt yaptırılacaktır.
8. Polikliniklerde hastanın başka bir hastaneye sevk edilme durumunda rapor birimine sevkle ilgili bilgi verilecektir.
9. Yabancı uyruklu Irak ve Suriye’li vatandaşlar ile konuşma ve işitme engelli hastalar tercüman desteği almak için rapor birimine müracaat etmelidir.
10. Hastası yatağa bağımlı olup kendi imkanları ile hastaneye gelemeyen vatandaşlar evde sağlık biriminden bilgi almalıdır.
11. Tüm doktor işlemleri biten hastalar kuruldan önce evraklarını rapor birimine teslim etmelidir.
12. Hastanemizde haftada bir gün Çarşamba günü saat 13:00 de sağlık kurulumuz toplanmaktadır.
13. Kurula girmek için gelen hastalar engellilik durumuna göre ( evde sağlık hizmeti aracılığı ile sedye seviyesinde hasta, bebek ve çocuklar, tekerlekli sandalye seviyesinde olan ve ileri derece zihinsel hastalara) öncelik verilecektir.
14. Kurula giren hastaların rapor işlemleri sonuçlandıktan sonra özel dilekçe ile başvuru yapan hastalara telefon ile kurum aracılığı ile gelen hastalara gerekli kurumlara üst yazı ile raporları gönderilecek olup hastaya konu ile ilgili bilgi verilecektir.