T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Tokat İl Sağlık Müdürlüğü Tokat Turhal Devlet Hastanesi

Tokat İl Sağlık Müdürlüğü Tokat Turhal Devlet Hastanesi

Parlayan Dişler Parlayan Gülüşler İçin Sağlık Taraması

Güncelleme Tarihi: 03/04/2019

Tokat Valimiz Dr. Ozan BALCI tarafından başlatılan İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile İl Sağlık Müdürlüğü arasında yapılan “Eğitim İçin Sağlık Hareketi Projesi” kapsamında ilçemizde ilk, orta ve lise öğrencilerimiz diş taramasından geçiriliyor.

Diş sağlığı taraması ilkokul, ortaokul ve lisede okuyan öğrencilerimizin tamamı diş taramasından geçmesi planlanıyor.

Bu kapsamda yapılan çalışmada tarama öncesi; çocuklara diş sağlığı, diş fırçalama şekli, ağız ve diş bakımı hakkında bilgi veriliyor. Bilgi ve bilinçlendirme konuşmasının ardından öğrencilerin ağız ve diş kontrolleri yapılıyor.

Başhekimimiz Op.Dr.Dursun TÜZÜN,Turhal İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet YILDIZ, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Aziz DURGUN hastanemizde diş taraması uygulamasına katılan öğrencileri ziyaret ederek muayeneler hakkında çocuk Diş Doktoru Sencer Selim YILDIZ’dan bilgi aldılar.

Öğrencilerimize geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.

diss1.jpeg
diss2.jpeg